Oferta educativa 2x3:

A l'Institut El Palau t'oferim la possibilitat d'obtenir 2 Cicles en 3 anys... Com? Molt senzill!
El primer curs es cursen els Mòduls comuns del CFGM de Mecanització i del CFGM de Soldadura i Caldereria; com per exemple: Metrologia i assaigs, Fabricació per arrencament de ferritja (Torn i Fresa), Soldadura per atmosfera natural (Elèctrode revestit), Interpretació i representació gràfica (Dibuix tècnic i Autocad), etc...
Després, al segon any l'alumnat cursa el 2n curs de Mecanització, i un cop acabat aquest, l'alumnat cursa el 2n curs de Soldadura i Caldereria.
Així, s'obtenen els 2 Cicles de Grau Mitjà en 3 anys.

dijous, 21 de juny de 2012

CATSkills - SOLDADURA

El passat dimecres 20 de Juny, a l'Institut Pere Martell de Tarragona es va celebrar el Campionat de Catalunya d'FP CATSkills de l'especialitat de Soldadura. L'Institut El Palau va tenir representació en aquest campionat gràcies a la participació de l'alumne Aarón Caballero, de 2n de CGFM de Soldadura i Caldereria.

El campionat consistia en la preparació i soldadura de dues peces:
- La primera, era una canonada de 4" (114,3 m/m de diàmetre i 8,56 m/m de gruix) en posició PC - 2G (cornisa), realitzar-li un xamfrà a cada una de les peces d'entre 30º i 35º i soldar-ho amb el procés TIG (141) i SMAW (111), realitzant la següent seqüència:
     · Cordó d'arrel i de reforç amb el procés TIG.
     · Cordó de reomplerta i pentinat amb el procés SMAW, utilitzant elèctrodes E-7018.

- La segona peça, era una unió a testa de dues platines de 350x150x10, en posició PA - 1G (plana), realitzar-li un xamfrà a cada una de les peces d'entre 30º i 35º i soldar-ho amb el procés MAG (135) i gas de protecció Ar 85% - CO2 15%, realitzant la següent seqüència:
     · Cordó d'arrel, reomplerta i pentinat, amb el procés MAG.

Des del Departament de Fabricació Mecànica volem manifestar que va ser una jornada molt profitosa, ja que varem poder observar les grans habilitats de tots els alumnes inscrits en aquest campionat, i també felicitar al nostre alumne que va quedar en 3a posició.