Oferta educativa 2x3:

A l'Institut El Palau t'oferim la possibilitat d'obtenir 2 Cicles en 3 anys... Com? Molt senzill!
El primer curs es cursen els Mòduls comuns del CFGM de Mecanització i del CFGM de Soldadura i Caldereria; com per exemple: Metrologia i assaigs, Fabricació per arrencament de ferritja (Torn i Fresa), Soldadura per atmosfera natural (Elèctrode revestit), Interpretació i representació gràfica (Dibuix tècnic i Autocad), etc...
Després, al segon any l'alumnat cursa el 2n curs de Mecanització, i un cop acabat aquest, l'alumnat cursa el 2n curs de Soldadura i Caldereria.
Així, s'obtenen els 2 Cicles de Grau Mitjà en 3 anys.

diumenge, 27 de març de 2011

QUALIFICACIÓ DE SOLDADORS

L'alumnat del 2n de Soldadura i Caldereria, han aconseguit la Qualificació de Soldadors, amb el procés de soldadura per arc amb elèctrode revestit (SMAW – 111), i la posició de racó sostre (PD – 4F) utilitzant un elèctrode de tipus bàsic (E-7018).
La definició de Qualificar un Soldador vol dir que un soldador qualificat és aquell que demostra tenir una determinada aptitud per efectuar soldadures acceptables, després d’haver superat les proves oportunes.
La importància d’aquesta Qualificació és que els alumnes s’han qualificat amb racó sostre, posició que qualifica a la posició plana, cornisa i vertical ascendent, amb un elèctrode bàsic E-7018, que també Qualifica els elèctrodes de rutilo.
Per realitzar aquesta Qualificació, ha vingut un Inspector de Soldadura (Enginyer Europeu de la Soldadura) de l’Institut Tècnic Català de la Soldadura al Centre hi ha supervisat la realització com també les ruptures de les provetes de les soldadures dels nostres alumnes.